Πέμπτη, Αύγουστος 17, 2017

Η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης

AddThis Social Bookmark Button

Πάρτε φωτογραφική μηχανή και ετοιμαστείτε, αυτά τα τοπία δεν τα συναντάτε κάθε μέρα... Αν και στην Σαντορίνη υπάρχουν πολλά παρόμοια, τοπίο σαν την Κόκκινη παραλία δεν θα δείτε άλλο. Πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και περίπου 8χλμ από τα Φηρά βρίσκεται αυτή η μοναδική παραλία της Σαντορίνης. Μία σπάνια παραλία που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείς
Είναι αληθινό αξιοθέατο. Τα κόκκινα, κατακόρυφα, ηφαιστειογενή βράχια και το ψιλό, κοκκινωπό, βότσαλο, έρχονται σε αντίθεση με τις ομπρέλες και τις πολύχρωμες φιγούρες των ανθρώπων που φτάνουν ως εδώ για να θαυμάσουν το άγριο τοπίο και να κολυμπήσουν, ή να νοικιάσουν κανό και ποδήλατα θαλάσσης για να απολαύσουν το θέαμα από το νερό.

Διαβάστε περισσότερα: Η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης

Καμάρι

AddThis Social Bookmark Button

Το Καμάρι βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και είναι ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα. Βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από τα Φηρά και διαθέτει παραλία μήκους 5 χιλιομέτρων, με μαύρη άμμο, υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες κατά μήκος της παραλίας.

Ο μεγάλος παραλιακός πεζόδρομος, που κλείνει για τα οχήματα όλο το καλοκαίρι, είναι γεμάτος καφέ, εστιατόρια, καταστήματα και στον οικισμό λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Διαβάστε περισσότερα: Καμάρι

Οι παραλίες της Σαντορίνης

AddThis Social Bookmark Button

Οι παραλίες της Σαντορίνης δεν είναι συνηθισμένες. Λόγω της ηφαιστειακής φύσης του νησιού, έχετε την ευκαιρία να κάνετε μπάνιο σε τοπίο σεληνιακό στη Βλυχάδα, να πατήσετε τη μαλακή μαύρη άμμο στον Περίβολο, να βουτήξετε στα βαθιά νερά στην Περίσσα, να κολυμπήσετε στην Κόκκινη Παραλία ή να κάνετε βόλτα στη μήκους 5 χλμ. παραλία στο Καμάρι. Από τις λιγότερο γνωστές, η παραλία Κολούμπο έχει μαύρο βότσαλο και λίγο κόσμο, το Πορί είναι ήσυχο και συγκεντρώνει κυρίως ντόπιους, ενώ στα Μέσα Πηγάδια θα ανακαλύψετε και τη σπηλιά που οδηγεί στην Άσπρη Παραλία.

Διαβάστε περισσότερα: Οι παραλίες της Σαντορίνης

Περίσσα

AddThis Social Bookmark Button

Η παραλία της Περίσσας ήταν ανέκαθεν  τόπος  παραθερισμού για τους κατοίκους του νησιού και αναπτύχθηκε μετά τους σεισμούς του 1956, οπότε άρχισε να πυκνοκατοικείται.

Τοποθετημένη στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού, απλωμένη σε μήκος 7 χλμ. περίπου, η πιο γνωστή παραλία της Σαντορίνης. Με κατάμαυρη άμμο, καθαρά βαθιά νερά και πλήρως οργανωμένα beach bars και ταβερνούλες ακριβώς πάνω στη θάλασσα, η Περίσσα φιλοξενεί κάθε είδους επισκέπτη που προτιμά κάτι πιο οικονομικό σε ότι αφορά διαμονή και διασκέδαση.

Οργανωμένο Camping, Mediterranean Dive Club, ιππασία κατά μήκος της παραλίας και μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στη Περίσσα και στη συνέχεια της παραλίας της, τον περίβολο, τα καλοκαιρινά βράδια με πανσέληνο θα απολαύσετε μια από τις πιο μαγευτικές θέες στο Αιγαίο.
Αποτελεί μια ενιαία παραλία μαζί με τον Περίβολο.

Διαβάστε περισσότερα: Περίσσα

Travel Santorini Social

FlightGreece News

  • Legend and history blend on this divine island that once hosted one of the world’s seven wonders, only to become...

  • Every neighborhood in Athens has a story of its own. But some have bigger stories than others – like the...

  • Unrivalled natural beauty, beaches with crystal clear waters, unrivalled Byzantine footpaths connecting traditional villages and breathtaking landscapes make Páros, located...