Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2017

Σαντορίνη ένα μοναδικό νησί

Εκκλησία στην σαντορίνη
AddThis Social Bookmark Button

Με θέα που κόβει την ανάσα απ’όπου κι αν κοιτάξεις, η Σαντορίνη είναι ένα μοναδικό νησί στη μέση του απέραντου γαλάζιου. Ένα μαγικό νησί που κρέμεται στο χείλος μιας απύθμενης αβύσσου. Άνυδρο τοπίο, με τα σπίτια στην καλντέρα να κρέμονται πάνω από το χάος και με μια γοητευτική ενδοχώρα με μεσαιωνικά χωριά και κάστρα. Ένας μαυροκόκκινος βράχος καταμεσής στο Αιγαίο, ό,τι απόμεινε από τη γη που χάθηκε στην άβυσσο, μετά από μια τρομερή έκρηξη του ηφαιστείου στα μέσα της δεύτερης χιλιετίας π.χ.

Στη δυτική πλευρά του νησιού οι πελώριοι απότομοι βράχοι, στολισμένοι στην κορυφή τους με κατάλευκα σπιτάκια, βυθίζονται απαλά στο νερό. Αυτές οι απότομες δυτικές ακτές μεταμορφώνονται στα ανατολικά σε απέραντες παραλίες με βότσαλα ή με άμμο γκρίζα, μαύρη ή άσπρη.

Αξιοθέατα

Φηρά
Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, αναμφισβήτητα ένας από τους πιο όμορφους οικισμούς της Ελλάδας. Τα Φηρά είναι χτισμένα σε μια πολύ εντυπωσιακή τοποθεσία πάνω στους απότομους βράχους στο φρύδι της καλντέρας, σε ύψος 260μ.

Οία
Η Οία είναι το πρώτο χωριό που θ’ αντικρίσεις από το πλοίο καθώς μπαίνεις στη καλντέρα και σηκώσεις τα μάτια ψηλά. Το θέαμα της απλωμένης στο βράχο Οίας πάνω από τον όρμο Αρμένη και το γραφικότατο λιμανάκι Αμμούδι

Ημεροβίγλι
Το Ημεροβίγλι βρίσκεται 3χλμ. από τα Φηρά στο φρύδι της καλντέρας, με θέα τον ιδιόμορφο και απόκρημνο κόκκινο βράχο του Σκάρου, που υπήρξε άλλοτε βενετσιάνικο καστέλι – οχυρωμένος οικισμός. Το Ημεροβίγλι εντυπωσιάζει με τα κατάλευκα σπίτια.

Ηλιοβασίλεμα στην Οία της ΣαντορίνηςΠύργος
Ο Πύργος αποτελεί μεσαιωνικό στολίδι και δεσπόζει πάνω σε ένα λόφο που εποπτεύει τη Σαντορίνη από τη μια άκρη ως την άλλη, από το Ακρωτήρι ως την Οία. Είναι ένα καστέλι που διατηρεί ακόμα τα χαρακτηριστικά της Βενετικής αυτοκρατορίας, σπαρμένο με εκκλησιές και χαλάσματα.

Αρχαιολογική Περιοχή Ακρωτήρι
Η αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου είναι η σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Γάλλος μηχανικός Ferdinand De Lesseps είχε εντοπίσει τις προϊστορικές αρχαιότητες από το 1866, οι ανασκαφές όμως άρχισαν το 1870 από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Από το 1967 ο Σπ. Μαρινάτος αποκάλυψε τον καταπληκτικό αυτό οικισμό. Η έκρηξη του ηφαιστείου (το 1600 π.Χ.) σκέπασε με λάβα την αρχαία πόλη και τη διατήρησε σε άριστη κατάσταση για πολλούς αιώνες, όπως έγινε στην Πομπηία. Η μεγάλη έκταση (περίπου 200 στρέμματα), η άριστη πολεοδομική οργάνωση, το αποχετευτικό δίκτυο, τα περίτεχνα πολυώροφα κτίρια με τις καταπληκτικές πολύχρωμες τοιχογραφίες, η πλούσια επίπλωση και οικοσκευή μαρτυρούν το μεγαλείο της πόλης.

Περισσότερα

Το νησί Θηρασία
Πρόκειται για ένα ανέγγιχτο νησί με λίγους κατοίκους που αποτελεί σταθμό των εκδρομικών σκαφών. Η Θηρασία ήταν μέρος της Σαντορίνης αλλά αποκόπηκε από ηφαιστειακή έκρηξη τον 3ο αιώνα π.χ.

Το ηλιοβασίλεμα της Οίας
Απολαύστε το ξακουστό ηλιοβασίλεμα το οποίο παρακολουθούν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε απόγευμα

Travel Santorini Social

FlightGreece News

  • Legend and history blend on this divine island that once hosted one of the world’s seven wonders, only to become...

  • Every neighborhood in Athens has a story of its own. But some have bigger stories than others – like the...

  • Unrivalled natural beauty, beaches with crystal clear waters, unrivalled Byzantine footpaths connecting traditional villages and breathtaking landscapes make Páros, located...