Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2017

8 εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε όταν επισκεφθείτε την Σαντορίνη

Ηλιοβασίλεμα στην Οία
AddThis Social Bookmark Button

Μικρές και Μεγάλες εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε όταν επισκεφθείτε την Σαντορίνη
1.    Ηφαιστειακό Νέκταρ
Η ωραιότερη στιγμή  της ημέρας το καλοκαίρι είναι όταν δύει ο ήλιος κι εσείς απολαμβάνετε ένα δροσερό κοκτέιλ. Μια εμπειρία που απογειώνεται σε ένα νησί διάσημο για τη θέα του, όπως η Σαντορίνη- ιδίως αν βρίσκεστε σε ένα μπαρ εξίσου διάσημο για τα κοκτέιλ του , όπως το Crystal, με θέα στην καλντέρα.

2.    Διακοπές σαν παραμύθι με θέα στην Καλντέρα

Tholos Resort στο ΗμεροβίγλιΠρονομιακά τοποθετημένα ακριβώς μπροστά στον κρατήρα του ηφαιστείου στο Ημεροβίγλι, το Tholos Resort περηφανεύεται δικαίως για την πανοραμική του θέα από όλα τα δωμάτια. Φετινή προσθήκη αποτελούν τα εξωτερικά prive τζακούζι, που έρχονται να ολοκληρώσουν τη εμπειρία της διαμονής στις senior suites, καθώς επίσης και το ριζικά ανανεωμένο μενού που προσφέρει το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

3.    Σελήνη
Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο ψηλότερο σημείο, στο μεσαιωνικό χωριό Πύργος. Πολυβραβευμένο εστιατόριο, λειτουργεί από το 1986 σερβίροντας  πραγματικά δημιουργική ελληνική κουζίνα.

4.    Ναυτικό Μουσείο Οίας  
Εδώ θα δείτε τη ναυτική ιστορία της Σαντορίνης, ειδικά κατά τη διάρκεια της ακμή της, το 19ο αιώνα, όταν τα σαντορινιά πλοία διέσχιζαν όλη την Ανατολική Μεσόγειο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αίγυπτο, μεταφέροντας θηραϊκή γη για τις ανάγκες της διάνοιξης της Διώρυγας του Σουέζ  και Vinsanto, το σαντορινιό κρασί που χρησιμοποιούσαν οι ορθόδοξες εκκλησίες της Ρωσικής Αυτοκρατορίας για τη Θεία Μετάληψη. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα.
Οία, τηλ. 22860-71156

5.    Κόκκινη Άμμος, Ακρωτήρι
Η πιο αρχαία παραλία του νησιού – απεικονίζεται και σε τοιχογραφία που βρέθηκε στο Ακρωτήρι. Μπλέ κρυστάλλινα νερά και κόκκινα ηφαιστειογενή βράχια. Μόλις 500 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο.

6.    New Art
Χειροποίητα T-shirts, τσάντες και κοσμήματα από το σχεδιαστή Werner Hambel
Φηρά, Φάμπρικα

παραλία Κόκκινη Άμμος7.    Νυχτέρι Santo Wines
Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης: Σαντορίνη
Ποικιλίες: Οι ποικιλίες της Σαντορίνης – το στιβαρό Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αηδάνι
Ο αμπελώνας πίσω από το κρασί: Νησί συγκλονιστικής ομορφιάς, η Σαντορίνη έχει έναν από τους πιο ιστορικούς και συνάμα σουρεαλιστικούς αμπελώνες – υψηλές θερμοκρασίες, εξαιρετικά άγονα εδάφη, γέρικα κλήματα 100 ετών και πάνω, πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις.
Αλκοόλ: 14,5%vol. (18,5 ml καθαρής αλκοόλης σε ποτήρι των 125 ml)

8.    Μια μοναδική αναζήτηση στον αρχαιολογικό  χώρο του νησιού
Συνδεδεμένη με τη γεωλογική ιστορία της Σαντορίνης είναι η προϊστορική πόλη στο Ακρωτήρι, στα νότια του νησιού, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς του Αιγαίου στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (α΄ μισό της 2ης χιλιετίας π.Χ.). Η εγκατάλειψη του οικισμού καθώς και η διάσωσή του ως τις μέρες μας οφείλεται σε αυτήν καθαυτή την έκρηξη του ηφαιστείου.

Τα ηφαιστειογενή υλικά που κάλυψαν εξολοκλήρου την πόλη διέσωσαν ακέραιες τις υλικές μαρτυρίες της ακμής της: ευρεία έκταση, πολυώροφες οικίες με εξαιρετικές τοιχογραφίες, υποδειγματικό αποχετευτικό σύστημα, λιθόστρωτοι δρόμοι και πλατείες και πλήθος από πολυτελή αγγεία και έπιπλα.

Travel Santorini Social

FlightGreece News

  • Legend and history blend on this divine island that once hosted one of the world’s seven wonders, only to become...

  • Every neighborhood in Athens has a story of its own. But some have bigger stories than others – like the...

  • Unrivalled natural beauty, beaches with crystal clear waters, unrivalled Byzantine footpaths connecting traditional villages and breathtaking landscapes make Páros, located...