Πέμπτη, Αύγουστος 17, 2017

Η Αρχιτεκτονική της Σαντορίνης

AddThis Social Bookmark Button

Η αρχιτεκτονική της Σαντορίνης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο του πολιτισμού της καθώς παρουσιάζει γραμμές και κατασκευαστικές μεθόδους που δεν απαντώνται αλλού στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό που χαρακτηρίζει τη Σαντορίνη είναι τα παραδοσιακά άσπρα σπίτια, χτισμένα σε απότομους γκρεμούς 150 και 300 μέτρων, πραγματικές αετοφωλιές, αν τα παρατηρεί κανείς από κάποιο χαμηλότερο μέρος. Η κατασκευή αυτή βέβαια υπαγορευόταν από το φόβο των πειρατών, οι οποίοι λυμαίνονταν τις θάλασσες και τα νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα: Η Αρχιτεκτονική της Σαντορίνης

Θρησκευτικοί χώροι στη Σαντορίνη

AddThis Social Bookmark Button

η Σαντορίνη διαθέτει περισσότερες από 250 εκκλησίες, διάσπαρτες  παντού, σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα. Η αρχιτεκτονική των εκκλησιών της Σαντορίνης είναι γνωστή για τη λεπτότητα και την πλαστικότητά της. Και τα δύο αυτά στοιχεία πηγάζουν από τη δημιουργική φαντασία των ντόπιων λαϊκών μαστόρων.

Στις εκκλησίες του νησιού κυριαρχεί η αξιοθαύμαστη ανώνυμη (λαϊκή) αρχιτεκτονική. Ως επί το πλείστον έχουν μεγάλες, κατάλευκες, επιφάνειες σε τμήματα με μορφή κύβου, ορθογώνιου παραλληλεπίπεδου, οκταγωνικού πρίσματος, σφαίρας και

Διαβάστε περισσότερα: Θρησκευτικοί χώροι στη Σαντορίνη

Βιβλία για τη Σαντορίνη

AddThis Social Bookmark Button

Σαντορίνη το νησί των αντιθέσεων της Νάνση Δαλιάνη  (εκδόσεις Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου)
Το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού με δίγλωσσα παράλληλα κείμενα. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ευρήματα, το περιβάλλον, την οικονομία, καθώς και πλήθος φωτογραφιών. Είναι, ταυτόχρονα, συνοδευτικό εγχειρίδιο του ομότιτλου DVD-ROM, καθώς περιλαμβάνει υλικό της ηλεκτρονικής έκδοσης και οδηγίες χρήσης της. Στόχος των δύο εκδόσεων είναι να προσφέρει ένα δομημένο θησαυρό γνώσεων για το νησί που θα αναδείξει την πολιτισμική του ιδιαιτερότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Βιβλία για τη Σαντορίνη

Φεστιβάλ και Πανηγύρια στη Σαντορίνη

AddThis Social Bookmark Button

Διεθνούς εμβέλειας φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη με σημαντικότερο το Φεστιβάλ Τζαζ του καλοκαιριού  που συγκεντρώνει τους κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους, και όχι μόνο.

Μη χάσετε ακόμη τα Ηφαίστεια τον Αύγουστο με πλήθος πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την εικονική έκρηξη του ηφαιστείου με πυροτεχνήματα ,  που διεξάγεται τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα: Φεστιβάλ και Πανηγύρια στη Σαντορίνη

Τα Μουσεία της Σαντορίνης

AddThis Social Bookmark Button

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας  φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι καθώς και σε άλλες θέσεις της Θήρας.  Με την έκθεση γίνεται μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η πορεία της Θήρας στους Προϊστορικούς χρόνους μια πορεία δυναμική και δημιουργική που κατέστησε το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ένα από τα σπουδαιότερα αιγαιακά κέντρα κατά τον 18ο και 17ο αιώνα π.χ. Το Μουσείο μπορεί να θεωρηθεί ως προέκταση του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου, αφού στεγάζει τις τοιχογραφίες αλλά και τα κινητά ευρήματα του αστικού αυτού κέντρου στην περίοδο της μεγάλης ακμής του (17ος αι. π.χ.).

Διαβάστε περισσότερα: Τα Μουσεία της Σαντορίνης

Σελίδα 1 από 2

Travel Santorini Social

FlightGreece News

  • Legend and history blend on this divine island that once hosted one of the world’s seven wonders, only to become...

  • Every neighborhood in Athens has a story of its own. But some have bigger stories than others – like the...

  • Unrivalled natural beauty, beaches with crystal clear waters, unrivalled Byzantine footpaths connecting traditional villages and breathtaking landscapes make Páros, located...